Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Sokba kerül Orbán Viktor Facebook oldala?
  2015-07-29 14:12:15, szerda
 
 
Sokba kerül Orbán Viktor Facebook oldala?

2015. július 24. péntek

Több portál is lehozta a hírt: 2 millió 921 ezer 400 forintba kerül Orbán Viktor Facebook oldalának kezelése fél évre.
Ez havonta 486 ezer 900 forintot jelent, amit gyorsan leosztottak az újságírók a 6 hónap alatt megjelent 97 poszttal, és így kijött, hogy egy poszt 30.000 forintba került az adófizetőknek.
Az Index még annyit hozzáfűzött, hogy

“Igaz, az adminisztrátornak bőven volt dolga a moderálással is."

Gyakran találkozunk az ügyfeleinknél hasonló megközelítéssel, ezért itt a remek alkalom, hogy átnézzük ezen a példán, milyen munkák vannak egy Facebook oldal kezelésével.
Természetesen mellőzve a politikai vonalat. Csak szakmai oldalról.

Frissítés: Azóta a TV2 Mokka is kérdezett a témáról.
Ebben a beszélgetésben van róla szó:

Tegyük fel, hogy téged bíznak meg az aktuális miniszterelnök Facebook jelenlétének kezelésével, és csak azzal. (Ha nem szeretnéd még játékból sem OV oldalát kezelni, fejben válassz magadnak egy szimpatikus miniszterelnököt, akinek elvállalnál egy ilyen munkát :-) )

A brief

A feladat a következőkből állhat békeidőszakban (vagyis amikor nincs valamilyen politikai kampány):

Rendszeres konzultáció és kapcsolattartás
Facebook posztok egyeztetése, írása
Facebookon érkező reakciók moderálása
Statisztikai elemzés
Hirdetés kezelés, de csak sima bejegyzés kiemelés

A választott miniszterelnököd nem szeretne túl aktív lenni. Kicsit kötelező nyűg neki ez a Facebook, ezért átlagosan heti négy bejegyzést fogunk írni a kapott információk alapján.

Időkalkuláció

Tegyük fel, hogy egy bejegyzéshez az információk begyűjtése, megírása, egyeztetése fél óra (akkor egész gyorsak vagyunk). Ebben az esetben 8 órát dolgoztunk havonta csak a bejegyzésekkel.

Mivel a téma kényes, gyakorlatilag folyamatos moderációt és komment kezelést igényel.
Vagyis rendelkezésre állást a hét minden napján, és reggel 7 és este 10 között.
Nyilván a tényleges munka intenzitása elég változatos, hiszen vannak témák, amikre csak pár száz interakció (lájk, hozzászólás és megosztás) érkezik, van amelyikre 20.000.
Plusz ott vannak a felhasználói bejegyzések, amikből néha 30-40 is érkezik óránként.
Vagyis komoly munka a moderáció. Számoljunk ezzel napi 1 órát összesen átlagban, így havi 30 órát igényel csak a moderáció.

Konzultáció az ügyféllel (illetve a stábbal), stratégia egyeztetés, statisztika elemzés, hirdetések kezelése, stb.. Bár apróságnak tűnnek, fontos dolgok ezek is. Számoljunk velük 2 órát hetente átlagosan, az újabb 8 órával egészül ki a feladat.

Vagyis összesen 46 órát dolgozunk havonta a Facebook kommunikációval.
Kérdés, hogy mennyiért. Természetesen a különböző feladatokhoz eltérő óradíj tartozhat, hiszen a stratégiai egyeztetést általában más végzi, mint a poszt írást vagy a kommentek kezelését (amihez ráadásul több ember kell).

De számoljunk átlagosan nettó 11.500 forintos óradíjjal a poszt írás, konzultáció, statisztika elemzés, hirdetés kezelés témákban (lásd a táblázatot), és nettó 5.000 forintos óradíjjal a komment kezelésnél.
Így a teljes számla 334.000,- Ft + áfa lesz havonta, vagyis 424.180 forint bruttó, ráadásul hirdetési költséggel most nem számoltam.
Kevesebb ez, mint amennyiér most kezelik Orbán Viktor oldalát, de nem lényegesen. Az eltérés 15% körül van. Nem olyan drámai, de persze más óradíjjal, más összetételben lehet jelentősebb az eltérés, vagy éppen sokkal kisebb is.
Orbán Viktor Facebook oldalának kezelésével kapcsolatos feladatok akár így is összeállhatnak.

Orbán Viktor Facebook oldalának kezelésével kapcsolatos feladatok akár így is összeállhatnak.

Nem szeretnék részletesen belemenni abba, hogy milyen minőségbe kezelik az oldalt, hogyan lehetne javítani rajta, mennyire jók a posztok, mennyire jó a mostani moderációs elv az oldalon, mert nem ez a téma. Röviden összefoglalva: lehetne ezt sokkal jobban is csinálni ennyi idő és pénz ráfordítással. És most finoman fogalmaztam.
Megvédeni sem szeretném sem Orbán Viktort, sem a stábját. (Sőt.)

De látni kell, hogy egy Facebook jelenlét több, mint megírni heti 3-4 posztot.
Pláne akkor, ha kényes témáról van szó.
Elsőre lehet, hogy vadnak hangzik, ha csak azt nézzük, hogy egy poszt 30.000 forintba kerül.
De ha mögé látunk, hogy milyen plusz feladatokkal jár egy ilyen oldal kezelése, kiderül, hogy sok idő elmegy vele.
Még egy kis cégnél is, ahol nem speciális a téma, nincs ilyen intenzív moderáció, egyszerűbb az egyeztetés, kisebb rendelkezésre állás kell, ott is igényelhet 10-15 órát a Facebook oldal kezelés havi szinten. Ha meg hozzávesszük, hogy érdemes több csatornát használni (blog, LinkedIn, YouTube, Instagram, stb.), akkor még több időt kell rá szánni.

Ezeket végiggondolva, ti mit gondoltok, drága Orbán Viktor Facebook kommunkációja?
(Szigorúan szakmai szemmel. Politikát moderálni fogom.)
Lévai Richárd
Közösségi marketing specialista



http://kozossegikalandozasok.hu/2015/07/24/sokba-kerul-orban-viktor-facebook-olda la/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+facebookti ppek+%28K%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9gi+marketing+v%C3%A1llalkoz%C3%A1soknak+-+Facebookt ippek.huK%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9gi+marketing+v%C3%A1llalkoz%C3%A1soknak+%E2%80%93+F acebooktippek.hu%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: miniszterelnököt, miniszterelnököd, kommunikációval, megközelítéssel, kapcsolattartás, miniszterelnök, facebooktippek, összeállhatnak, békeidőszakban, beszélgetésben, bejegyzésekkel, végiggondolva, ráfordítással, ügyfeleinknél, adófizetőknek, összefoglalva, természetesen, kommunkációja, időkalkuláció, gyakorlatilag, összetételben, rendelkezésre, következőkből, felhasználói, feladatokkal, moderálással, feladatokhoz, statisztikai, bejegyzéshez, jelenlétének, hozzávesszük, kezelésével, jelentősebb, elvállalnál, kapcsolatos, fogalmaztam, adminisztrátornak bőven, ügyfeleinknél hasonló, remek alkalom, politikai vonalat, aktuális miniszterelnök, szimpatikus miniszterelnököt, ilyen munkát, következőkből állhat, választott miniszterelnököd, kapott információk, információk begyűjtése, téma kényes, tényleges munka, felhasználói bejegyzések, különböző feladatokhoz, stratégiai egyeztetést, Orbán Viktor Facebook, Orbán Viktor, Orbán Viktort, Lévai Richárd,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Reménység és erő Krisztustól e...  Kellemes délutánt kívánok  Radikális szeretet  Png fotel  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Sokan azt tartják  Png kislány  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  képre írva  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  George Byron - Ahogy itt jár -...  A kételkedés kezelése  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Makszim Gorkij gondolata  Png telefon  Bounty krémes  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  Idő  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 19  Fekete-erdő desszert  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Leonardo da Vinci gondolata  Fekete-erdő desszert  Alázat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png fotel  Őrizkednünk kell...  Paul David Tripp Április 21  A televizió nem a kultúrát kép...  Radikális szeretet  Idő  210 éve született a SZÓZAT meg...  Lóhere  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Nem méltó hozzád  Alázat  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Erdőn  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png telefon  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Nagyi telefonál  Alázat  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyi telefonál  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Png férfi  Albert Einstein gondolata  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kaffka_Margit  Reggel van  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
adminisztrátornak bőven, ügyfeleinknél hasonló, remek alkalom, politikai vonalat, aktuális miniszterelnök, szimpatikus miniszterelnököt, ilyen munkát, következőkből állhat, választott miniszterelnököd, kapott információk, információk begyűjtése, téma kényes, tényleges munka, felhasználói bejegyzések, különböző feladatokhoz, stratégiai egyeztetést, poszt írást, kommentek kezelését, poszt írás, komment kezelésnél, teljes számla, mostani moderációs, ilyen oldal, miniszterelnököt, miniszterelnököd, kommunikációval, megközelítéssel, kapcsolattartás, miniszterelnök, facebooktippek, összeállhatnak, békeidőszakban, beszélgetésben, bejegyzésekkel, végiggondolva, ráfordítással, ügyfeleinknél, adófizetőknek, összefoglalva, természetesen, kommunkációja, időkalkuláció, gyakorlatilag, összetételben, rendelkezésre, következőkből, felhasználói, feladatokkal, moderálással, feladatokhoz, statisztikai, bejegyzéshez, jelenlétének, hozzávesszük, kezelésével, jelentősebb, elvállalnál, kapcsolatos, fogalmaztam, találkozunk, részletesen, statisztika, konzultáció, egyeztetése, információk, bejegyzések, hozzászólás, intenzitása, specialista, egyeztetést, szimpatikus, hozzáfűzött, leosztottak, egyeztetés, bejegyzést, rendszeres, egyszerűbb, hirdetések, moderálása, számoljunk, valamilyen, választott, lényegesen, apróságnak, begyűjtése, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.